Gondolatok

"Már nem akarom tudni,

Hogy ki csinált ipart a zenéből,

Már nem akarom tudni,

Hogy miben hisz,

Aki a hitért öl.- írja a költő. 

Nemnormális világban élünk. A pénzügyi- és gazdasági érdekek uralta rendszerek egyre nagyobb és gátlástalanabb erőket vetnek be a fogyasztói társadalmak kialakításának és fenntartásának érdekében. Mindent a profit határoz meg. Alapvető elvek, szabályok, törvények kerülnek háttérbe, mi pedig önként vállalt rabszolgaságban adjuk fel saját érdekeink képviseletét, dőlünk be a kísértéseknek, vagy csak egyszerű lustaságból, hanyagságból állunk be a sorba, egyre nagyobb teret engedve a pusztításnak.

Az élelmiszer- és vendéglátóipar termékei javarészt silány alapanyagokból, szélsőséges esetekben egészségre káros összetevőkből készülnek, lelketlen értékesítési hálózatokban eljuttatva a fogyasztókhoz azokat. Persze a szereplők teljes tagadásával és széles mosolya mellett. A tömegtermelés eleve kizárja, hogy ételeink - funkciójukat betöltve - testünk és egészségünk építői legyenek. Ugyanakkor, mélyebb szociológiai vagy pszichológiai elemzés nélkül is rámutathatunk az egyén felelősségére is.

Ezzel párhuzamosan - örvendetes folyamatként - egyre többen keresnek válaszokat lokális terekben a globális őrületek helyett, fordulnak emberi mértékkel mérhető kicsik felé a multik helyett, illetve megfigyelhetjük az igény és kínálat megjelenését és szélesedését az értékes, tartalmas, egészséges élelmiszerek irányában.

Természetes, de sajnálatos módon az iparosodás és kontárság itt is megpróbál uralkodóvá válni, nem kevés sikerrel! Az öko, bio, ezo és egyéb jólhangzó cimkék mögött sokszor a pénz, az üzlet elsődleges motivációja húzódik meg, feláldozva a lényegi tartalmakat. Veszélyes elemek és cégek lovagolják meg a trendeket, népszerű köntösbe bújtatva silány termékeiket, csalódást okozva a járatlan vásárlók számára, becsapva őket.

A gasztronómiában eltöltött évtizedek alakították hitvallásunkat, miszerint a hagyományok és értékek képviselete nemcsak felelősségünk, de kötelességünk is egyben. A vendéglátás iránt érzett elhivatottság és igényesség jelenti tevékenységünk alapját. Azok számára kínáljuk termékeinket, ételeinket és szolgáltatásainkat, akik - hozzánk hasonlóan - fontosnak tartják azasztalra kerülő ételek minőségét, értik és értékelik a részletekben rejlő lényegi kérdéseket!

Munkánkat bizalmi alapra építve, az egyénre figyelve végezzük. Nem klasszikus kereskedelmi tevékenység! Termékeinket saját felhasználásra kezdtük készíteni, beszerzési forrásainkat egyesével, személyesen fedeztük fel. Partnereinket alapos vizsgálatok és vizsgák alapján választjuk ki, az általunk képviselt elvárások és magas színvonal szerint. Termékeink semmilyen adalékot, ízfokozót vagy egyéb mérget nem tartalmaznak. Palettánkat folyamatosan bővítjük barátaink és barátaink barátai számára, nem ipari mennyiségben.

Küldetésünknek érezzük a kistermelői tevékenységek bemutatását és támogatását, valamint az egészséges táplálkozás jelentőségének hangsúlyozását. Szeretünk enni, inni, mulatni és szívesen osztjuk meg ezt másokkal!

Tiszteletünket és köszönetünket fejezzük ki elődeinknek és tanítóinknak, akik megteremtették a magyar vendéglátást! Tiszteljük őket, mert olyan értéket hoztak létre, amelyet az egész világon ismernek és elismernek.

Köszönjük nekik, hogy tudásukat, tapasztalataikat átadva segítettek, hogy mi is részesei lehessünk!

Hálásak vagyunk, hogy a Kárpát-medencében élhetünk! Tradícióink, szokásaink, kulturális örökségünk bővelkednek csodákban. Földrajzi, természeti adottságainknak köszönhetően megtalálható minden szükséges kincs az egészséges élet kialakításához. Ebben segíthet sokat a tudatosan megválasztott ételek fogyasztása!